Orientering för hela familjen att göra i Stockholms friluften

I tiden när vi är så stressad och behöver andas i friluften, så är orientering ett bra sätt att avkoppla och upptäcka naturen! Nu erbjuder vi guidad orientering för hela familjen i närhet av Stockholms innerstad. En bra aktivitet för hela familjen inte bara för att ha roligt, men också att skaffa intuition med geografi och navigering.

I samband med Norrsken Orienteringsklubb, erbjuder vi en spännande eftermiddag för dig i naturen!

Varför är orientering en bra aktivitet?

Orientering blev populär i Skandinavien (främst i Sverige och Norge) först vid sent 1800-talet och tidigt 1900-talet som en skogssport där löpare (senare också skidåkare och cyklister) kan ha en spännande utmaning i naturen. Sporten har blivit en av de mest kända i Sverige, och en viktig del av landets internationella idrottsbilden.

Med en karta och kompass kommer du i direkt kontakt med naturen, genom att hitta platser som gömmer sig mitt i skogen. Genom orientering, därför, kan du skärpa din känsla kring rummen, riktningar och geografi. Strategiska moment som vägval skärper din hjärna. Orientering är därför en bra kombination av fysisk med mental aktivitet. 

Orientering är även viktig kring samhällsberedskap—om det råder krig, till exempel, kan orienteringsförmågan hjälpa dig att ta dig över landet, och hitta vad som krävs till din överlevnad. 

Plats - var händer det?

Vi möts på Universitet T-bana (Stockholm), utgång på Frescati, kl. 14 på vilken dag som helst du önskar. (Starttiden är flexibel, du kan även begära en annan tid om du behöver.)

Hela aktiviteten tar cirka 3-4 timmar.

Orienteringen sker i området av den vacker Norra Djurgården, i sällskap med gulliga får och kor! Vi använder Metrunner-systemet för karta och tidtagning på mobilen. 

Pris - hur mycket kostar det?

1500 kr för upp till 4 personer (totalpris).

2000 kr för upp till 8 personer (totalpris).

+ 200 kr vid varje person utöver 8 personer.

OBS! Kartan inkluderas men kompassen inkluderas ej. (Vi ska orienterera utan kompass – en bra utmaning!)

Boka nu med Metvigo!

Bli medlem i Norrsken Orienteringsklubb

Norrsken Orienteringsklubb erbjuder träningar och aktiviteter i Stockholm. Du blir även försäkrad vid orienteringsaktiviteter som organiseras av Svenska orienteringsförbundets klubbar.

Ungdom: 550 kr (1050 kr med orienteringströja)

Vuxen: 750 kr (1250 kr med orienteringströja)

Hälsokrav

Orientering involverar fysisk aktivitet. Du måste därför vara frisk utan sjukdomar som gör det farliga att utföra fysisk aktivitet (t.ex. hjärtsjukdomar).

Om du är sjuk, vänligen avboka genom att ringa/sms:a +46 (0) 76 347 04 13. Du får fri ombokning eller återbetalning.

Väder

Aktiviteten fortsätter även om det regnar/snöar lätt. Vid kraftigt regn/snö eller blixtar ställs aktiviteten in, och du får fri ombokning eller återbetalning.

Ombokning och återbetalning

Fri ombokning fram till 48 timmar före aktiviteten. Återbetalning erbjuds bara vid sjukdom eller dåligt väder.

Kontakt

Raphael Mak
raphael.mak@metvitours.com

Norrsken Orienteringsklubb
info@norrskenok.se